Faciliteiten

Ontdek hier de verschillende faciliteiten op Sportpark Zuid!

Voetbalvelden

Op het Sportpark zijn er drie voetbalvelden te vinden. Alle drie met belijning voor het organiseren van wedstrijden voor senioren. Er zijn twee type velden:

– 1 Hybride veld
– 2 natuurvelden

De twee natuurvelden zijn aangelegd met het o2 Concept van DCM. Het hybride veld houdt in dat er een mix is van kunstgras en natuurgras. Twee velden, de hybride en een van de natuurvelden zijn voorzien van verlichting en uitgerust met extra trainingsdoelen/doelen voor jeugdwedstrijden.

Mini-arena

Op het Sportpark is een mini arena te vinden. De mini arena is voorzien van een kunstgras en kan gebruikt worden voor onder andere:

– Korfbal (Belijning voor twee velden)
– Voetbal (Walking football en jeugdwedstrijden)

Bij de aanleg van dit veld heeft Stichting Sportpark zuid gekozen voor recyclebare producten volgens het circulaire economie principe. Bij vervanging van de faciliteiten in de toekomst, waaronder het kunstgras, kunnen alle producten volledig hergebruikt worden. Dit was een belangrijke voorwaarde van de stichting. Ook is er gekozen voor EPDM infill in het kunstgras en niet SBR rubber dat gemaakt is van oude autobanden. De maatschappelijke discussie omtrent nadelige gezondheids- en milieueffecten rondom het SBR rubber is de stichting op deze manier voor.

 

Kanjer-arena

Naast de mini-arena is er ook een Kanjer-arena op Sportpark-zuid. Een sportkooi aangelegd in samenwerking met de Stichting Kanjers voor Kanjers. Deze sportkooi is voorzien van diverse belijning en een betonnen vloer. Het kan onder andere gebruikt worden voor:

– Basketbal
– Dynamic Tennis
– Diverse andere sporten

De Kanjer-arena is voor vrij gebruik op het moment dat het park geopend is. 

Beach-arena

De Beach-arena is een van de eerste faciliteiten die is aangelegd voor dit multifunctionele sportpark. Het bevat de mogelijkheid om diverse beachsporten op uit te oefenen. Denk hierbij onder andere aan:

– Beachvolleybal
– Beachsoccer
– Diverse andere sporten

Het zand voor de Beachvelden is van hoge kwaliteit waardoor het niet jaarlijks vervangen hoeft te worden. De velden worden met name in het zomer seizoen gebruikt. 

Asfalt/ATB banen en Pumptrackbaan

Naast de diverse velden en arena’s liggen er twee asfaltbanen en een ATB baan op het park. De volgende banen liggen er op het park:

– 1700 meter baan
– 400 meter baan
– krabbelbaan
– ATB baan

en sinds 2021:

– Pumptrackbaan

 De 1700 meter en 400 meter baan zijn uitermate geschikt voor skeeleren en wielrennen. In de winter wordt de 400meter baan gebruikt als schaatsbaan, net als de krabbelbaan. De krabbelbaan is speciaal aangelegd om te leren schaatsen. 

Om het mogelijk te maken te kunnen schaatsen op de 400 meter baan bevat deze, net als bij sommige andere banen, de mogelijkheid het onder te laten lopen met water. Dit zorgt er voor dat er met een paar nachten vorst er zeer snel geschaatst kan worden. 

De ATB baan is een baan welke gebruikt kan worden voor het veldrijden in de winterperiode. 

Op het Sportpark ligt sinds 2021 een Pumptrackbaan. Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Je kunt het zien als een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Daardoor is het geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards. Dus eigenlijk voor alle fiets- en skatesporten. En dat is het grote voordeel ten opzicht van de eerder genoemde buitenspeelplaatsen. Het is laagdrempeliger en bereikt een grotere doelgroep.

De Pumptrackbaan is tot stand gekomen door een subsidie vanuit het LEADER-project van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: “Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”. 


Bocce en Jeu-de-boules

Op het multifunctionele sportpark liggen er ook banen voor het spelen van Bocce en Jeu-de-Boules. De volgende banen hebben we liggen:

– 3 Bocce banen
– 2 Jeu-de-boules banen

De Bocce banen zijn zo gemaakt dat deze ook toegankelijk zijn voor mensen die rolstoel afhankelijk zijn. Bocce is een variant op jeu-de-boule maar wordt in Nederland door mensen met een beperking gespeeld. De banen zijn voorzien van kunstgras.

De Jeu-de-Boules banen zijn voorzien van verlichting en graffel, zoals dit officieel gedaan wordt. Zodra het park open is kan er gebruikt worden gemaakt van deze banen. 

Naast bovengenoemde sportfaciliteiten beschikken wij midden op het park over een combigebouw. Dit gebouw bevat ruimtes die geschikt zijn als wedstrijdsecretariaat, om te vergaderen of om consulten te organiseren (bijv. fysiotherapie), voorzien van toiletten (inclusief MIVA) en een kantinevoorziening.

Constant in ontwikkeling...

Als Stichting zijn we constant bezig op de sportfaciliteiten verder te ontwikkelen en uit te breiden. Er zijn nog een aantal projecten in ontwikkeling die we op korte termijn kunnen toevoegen aan de lijst van faciliteiten.

Sportpark Zuid is de plek voor jouw activiteit!