Achtergrond

Lees hier over de geschiedenis van ons multifunctionele sportpark.

De oorsprong van het sportpark ligt in het jaar 1938. In dat jaar werd de eerste voetbalwedstrijd op een veld gespeeld dat ligt op het terrein waar nu Sportpark Zuid ligt. In de jaren daarna kwamen de eerste kleedkamers. In 1969 fuseerden v.v. Aalten met de DVOA waaruit de voetbalvereniging AD’69 ontstond. In 1971 is de kantine gebouwd; later werd deze uitgebreid met diverse bijgebouwen.

Korfbalvereniging Aladna heeft ook al een lange geschiedenis op het park. In 1974 werd de vereniging opgericht, en maakte voor trainingen in de eerste jaren onder andere gebruik van een bijveld van AD’69. In 1985 kwam daar verandering in. In dat jaar kreeg Aladna haar eigen kantine, kleedkamers en korfbalveld.

Duikvereniging/Duikteam Silent World is de derde partner die al enkele jaren op het park te vinden is met een eigen clubgebouw. Dit clubgebouw staat nog steeds op het park, heeft een eigen ingang en eigen parkeerterrein.

In 2015 zijn de beachvelden aangelegd in samenwerking met volleybalvereniging BOVO. Hun leden kunnen na het binnenseizoen ook in de buitenlucht sporten op 3 beachvelden.

Omdat de ijsbaan aan de Haartsestraat aan vernieuwing toe was, verhuisde IJsvereniging de Hare in 2018 ook naar Sportpark Zuid. De nieuwe ijsbaan op het Sportpark heeft maar een paar nachten flinke vorst nodig om voldoende ijs te hebben om op te schaatsen.

De Peddelaars kregen op Sportbark Zuid de beschikking over een wielerbaan en een ATB-baan. Hierdoor kan ook de jeugd veilig leren wielrennen, zonder de gevaren van de openbare weg.

Brichbouw Sportondersteuning is de partner die op Sportpark Zuid de maatschappelijke invulling van het park realiseert. Unieke sporters kunnen in een beschermde omgeving sporten en zo aansluiting vinden bij regulieren sporten.

Sinds 2015 werd er al gepraat over de plannen voor het multifunctionele sportpark. In de jaren daarna werden de plannen steeds concreter. In augustus 2017 werd het bekend dat het vernieuwde Sportpark Zuid er ging komen.

In de zomer van 2018 is hard gewerkt om het gehele sportpark te verbouwen tot het sportpark zoals deze er nu ligt. In oktober van 2018 is het sportpark geopend.

Sportpark Zuid is de plek voor jouw activiteit!